ﺳﻪشنبه 08 آبان 1403 / خواندن: 3 دقیقه
نمایشگاه خوشنویسی «رخ دوست»

رونمایی از گنجینه‌ خطی عمادالکتاب

نمایشگاه خوشنویسی «رخ دوست» با آثاری دیده نشده از عمادالکتاب، پدر خط نستعلیق ایران، در محل موزه خوشنویسی ایران افتتاح شد.

5
رونمایی از گنجینه‌ خطی عمادالکتاب

مجله میدان آزادی: خوشنویسی از هنرهای محبوب ایرانی است که با حضور رایانه در دنیای مدرن، بیم آن است که رو به فراموشی رود. خبری بخوانید از یک نمایشگاه خوشنویسی که گفتن از آن در این روزها مغتنم است:

به گزارش مجله میدان آزادی، میرزا محمدحسین سیفی قزوینی (۱۲۴۰-۱۳۱۵ خورشیدی) ملقب به عمادالکتاب یکی از بزرگترین استادان خوشنویسی نستعلیق در دوران جنبش مشروطه بوده است.

موزه خوشنویسی ایران در نمایشگاهی با عنوان «رخ دوست» احوال و آثار دیده نشده از عماد الکتاب را به نمایش گذاشته است؛ آثاری که بعد از 88 سال به نمایش در می‌آید. 

بخشی از این آثار برای اولین‌بار رونمایی می‌شود و بخش عمده‌‌ای از  آن‌ها کتیبه‌های مقبره صفی‌علیشاه است. ابتدا نقش این کتیبه‌ها به صورت سوزن‌زنی و سپس روی کاشی منتقل شده است. اصل کاغذی این خط‌ها در موزه خوشنویسی و اصل کاشی آن‌ها در مقبره صفی‌علیشاه نگهداری می‌شود.

محمد حسین سیفی قزوینی پس از کتابت یک نسخه از شاهنامه‌ فردوسی و تقدیم آن به دربار مظفرالدین شاه، ملقب به «عمادالکتاب» شد.

صاحب‌نظران هنر خوشنویسی وی را پدر خط نستعلیق و هنرمندان 100 سال اخیر این رشته را از شاگردان مکتب وی می‌دانند. عمادالکتاب یکی از سه استاد کل خوشنویسی نستعلیق طی سالیان متمادی بوده است.

میرزا محمدحسین قزوینی با چاپ رسم‌المشق‌های چندگانه‌ی خود شامل ده‌ها دفتر در دو نوبت، آموزش خوشنویسی را از مکتب مشق به خانه‌های ایرانیان برد.

عمادالکتاب در عضویت کمیته مجازات بوده و به همین دلیل ۵ سال را در زندان به سر برده است؛ شخصیت رضا خوشنویس در سریال هزاردستان، اثر ماندگار علی حاتمی برداشتی آزاد از شخصیت وی بود.

نمایشگاه «رخ دوست» در موزه خوشنویسی ایران به آدرس خیابان شریعتی پایین‌تر از خیابان حقوقی کوچه فولادوند تا پایان آذرماه، همه روزه به‌جز جمعه‌ها میزبان علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی است. 
 




تصاویر پیوست

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
محمد حسین سیفی قزوینی پس از کتابت یک نسخه از شاهنامه‌ فردوسی و تقدیم آن به دربار مظفرالدین شاه ملقب به «عمادالکتاب» شد.

میرزا محمدحسین قزوینی با چاپ رسم‌المشق‌های چندگانه‌ی خود شامل ده‌ها دفتر در دو نوبت، آموزش خوشنویسی را از مکتب مشق به خانه‌های ایرانیان برد.

مطالب مرتبط