مجله میدان آزادی: تصویرگری از جمله هنرهایی است که اگرچه امروز طرفداران و هنرمندان بسیاری در ایران دارد اما روزگاری محدود میشد به چند هنرمند اندک اما چیرهدست که پایههای تصویرگری این سرزمین را بنیان نهادند و بسیاری از کتابهای کودک و نوجوان را تصویر کردند. اهالی این هنر به تازگی به سوگ یکی از بزرگان خود نشستند. این خبر را در ادامه بخوانید:
به گزارش مجله میدان آزادی، غلامعلی مکتبی، از پیشگامان هنر تصویرگری در سن ۹۱ سالگی درگذشت. او که تصویرگر کتابهای کودکان بود در اردیبهشتماه سال ۱۳۱۳ و در شهر اهواز زاده شد. پس از پایان دوره دبیرستان، برای ادامه تحصیل به تهران آمد و به دانشکده هنرهای زیبا راه یافت.
مکتبی از آموزش استادانی همچون علی محمد حیدریان، جواد حمیدی و جوادیپور بهره گرفت و با دنیای نقاشی آشنا شد. چون به هنر گرافیک هم علاقهمند بود، مدتی در بخش تصویرسازی کتاب به شکل تجربی کار کرد.
مکتبی پس از گذراندن دوره کامل نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تهران، به عنوان دانشجوی ممتاز برای ادامه تحصیل در رشته نقاشی به فرانسه رفت و ۶ سال در بوزار پاریس زیر نظر استادانی همچون ژان سووربی و روژه شاست، فرا گرفتن هنر نقاشی را ادامه داد.
غلامعلی مکتبی، پس از بازگشت به ایران در مؤسسه انتشاراتی فرانکلین به کار تصویرگری کتاب پرداخت و بیش از ۵۰ ا کتاب شعر را تصویرگری کرده است. تصویرگری کتابهای «حسنی تو شهر قصه»، «حسنی نگو یه دسته گل»، «آقا باهوش»، «پسته دهان بسته»، «آسمان دریا شد»، «آسمان هنوز آبی است»، «ابلق»، «ابن سینا»، «از سادگی تا تأثیرگذاری طرحها و رنگها»، «از همه بهتر مامان منه»، «بابای من قشنگ است»، «بازی ابر و باد»، «باغ فرشتهها»، «بزغاله خانم»، «بلبل نوک طلا و باغ آرزوها» و «پس کی برف میبارد؟» کار اوست.
مکتبی بر تصویرگری کتابهای آموزشی ایران نظارت داشته است و در کنار هنرمندانی چون نورالدین زرینکلک و پرویز کلانتری از نخستین تصویرگران کتابهای درسی در ایران بوده است.
مجله میدان آزادی درگذشت این هنرمند نقاش را به خانواده و جامعهی هنرهای تجسمی تسلیت میگوید. برخی از آثار این هنرمند فقید را در گالری این خبر ببینید.