مجله میدان آزادی: پس از حوادث 7 اکتبر، کسی تصور نمیکرد دامنهی این جنگ به سمت یک نسلکشی بزرگ کشیده شود و تمام آزادیخواهان جهان برای توقف آن با یکدیگر متحد شوند. حبری بخوانید از تعهد مطرحترین نویسندگان امروز جهان برای توقف ماسین نسلکشی اسرائیل:
به گزارش مجله میدان آزادی، بیش از هزار نویسنده با امضای نامهای که در تاریخ ۲۸ اکتبر (۷ آبان) منتشر شد، توضیح دادهاند که صنعت نشر با «عمیقترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی در قرن بیست و یکم» روبهروست. نویسندگانی از جمله برندگان جایزه نوبل، جایزه پولیتزر و بوکر این کارزار را امضا کرده و به بزرگترین بایکوت فرهنگی تاریخ علیه صنعت نشر اسرائیل پیوستهاند.
سالی رونی (Sally Rooney)، ریچل کوشنر (Rachel Kushner) و آرونداتی روی (Arundhati Roy) از جمله نویسندگان برجستهای هستند که در بیانیهای متعهد شدهاند با ناشران، جشنوارهها یا انتشارات موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که «همدست در نقض حقوق فلسطینیها هستند» همکاری نکنند.
سالی رونی، نویسنده و فیلمنامهنویس ایرلندی که رمان نخست وی با عنوان «صحبت با دوستان» در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و در سال ۲۰۱۸ با انتشار کتاب «مردم عادی» به شهرت رسید از امضاکنندگان این بیانیه است. نویسندهی «اینترمزو» که از منتقدان جدی دولت اسرائیل در رفتار با مردم فلسطین بوده، زمانی توجه رسانهها را به خود جلب کرد که پیشنهاد یک ناشر اسرائیلی برای ترجمهی رمان سومش «دنیای زیبا، تو کجایی؟» را به زبان عبری در سال ۲۰۲۱ رد کرد.
آروانداتی روی نویسندهی هندی نیز از منتقدان سرسخت رژیم صهیونیستی است. روی هنگام پذیرش جایزه ادبی «پن پینتر» در اوایل ماه اکتبر، سخنرانی خود را به بحث غزه اختصاص داد و گفت که جایزهی نقدی خود را به صندوق امداد کودکان فلسطین اهدا خواهد کرد.
نویسندگان برنده جایزه نوبل عبدالرزاق قورنه و انی ارنو نیز از امضاکنندگان این بیانیه هستند و برندگان جایزه پولیتزر از جمله ویت تان نوین و جونو دیاز نیز در این فهرست حضور دارند.
اسامی نامزدهای جایزه بوکر امسال (2024)، پرسیوال اورت و ریچل کوشنر، نویسندهی شناخته شدهی آمریکایی، به همراه نویسندگان یهودیتبار مانند جودیت باتلر، نائومی کلاین و میریام مارگولیس نیز در این فهرست دیده میشوند.
امضاکنندگان این نامه اعلام کردهاند که با ناشران، جشنوارهها، آژانسهای ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینیها شامل اعمال سیاستها و رویههای تبعیضآمیز یا طبیعی جلوه دادن و توجیه آپارتاید و نسلکشی اسرائیل، سهیم هستند، همکاری نخواهند کرد.
بر اساس این بیانیه نهادهایی که هرگز بهطور عمومی حقوق غیرقابل انکار مردم فلسطین را بر اساس حقوق بینالملل به رسمیت نشناختهاند نیز تحریم خواهند شد.
در این بیانیه آمده است: «اسرائیل غزه را زیستناپذیر کرده است. شمار دقیق فلسطینیان کشته شده از اکتبر (۲۰۲۳) تاکنون مشخص نیست زیرا اسرائیل تمامی زیرساختها، از جمله امکانات آمارگیری و دفن کشتهشدگان را نابود کرده است. با این حال، میدانیم که اسرائیل بیش از 43 هزار فلسطینی را از اکتبر تاکنون در غزه کشته است و این بزرگترین جنگ علیه کودکان در قرن حاضر به دنبال ۷۵ سال آوارگی، پاکسازی قومی و آپارتاید است.
مؤسسات فرهنگی اسرائیلی که اغلب مستقیماً با دولت همکاری میکنند، در پنهانسازی و هنرآرایی سلب مالکیت و سرکوب میلیونها فلسطینی طی دههها نقش اساسی داشتهاند.
ما نقشی داریم که باید ایفا کنیم. ما نمیتوانیم با وجدان راحت با مؤسسات اسرائیلی بدون بررسی رابطه آنها با آپارتاید و کوچ اجباری (فلسطینیان) همکاری کنیم.»
در این تعهد آمده است که در گذشته نویسندگان بیشماری علیه آپارتاید در آفریقای جنوبی موضع مشابهی اتخاذ کردند چون وجدان انسان اجازه نمیدهد که نسبت به آپارتاید و آوارگی مدرن بیتفاوت باشیم و با مؤسسات رژیم صهیونیستی وارد تعامل شویم. از آنجایی که جنگ به مرحله جدیدی میرسد، درک آنچه در حال رخ دادن است و آنچه در آینده اتفاق افتاده است مهمتر از همیشه است.
این کمپین توسط جشنواره ادبی فلسطین (که بهعنوان PalFest نیز شناخته میشود) سازماندهی شده است و با همراهی گروههای «کتاب علیه نسلکشی» و «کتابهای عاری از سوخت فسیلی» تهیه شده و به وضعیت غزه میپردازد.
درگیری در فلسطین اشغالی، همچنان زندگیهای بیشماری را نابود میکند. صحنههای جنگ رژیم صهیونیستی با مردم غزه از ۷ اکتبر تاکنون میلیونها نفر را در سرتاسر جهان آشفته کرده است و بحران با شدت فزایندهای در لبنان و کرانهی باختری درحال وسعت است. شمار امضاکنندگان این نامه تا این زمان از هزار نفر فراتر رفته است.