دوشنبه 03 دی 1403 / خواندن: 10 دقیقه
پرونده حسب‌حال‌نامه | صفحه دوم

گزارش: وقایع‌نامه مجله میدان آزادی | از دی 1402 تا دی 1403

دومین سالگرد مجله میدان آزادی را در حالی جشن می‌گیریم که خیابان‌های تازه‌ای به این میدان متصل شده‌اند و می‌توانیم نقشه‌ی وسیع‌تری از محدوده‌ی معابری که در آن تردد می‌کنیم بکشیم. در مطلب پیشِ رو گزارشی خواهید خواند از آنچه در یک سال اخیر انجام داده‌ایم و آنچه در نظر داریم تا در ادامه‌ی این مسیر انجام دهیم.

4.33
گزارش: وقایع‌نامه مجله میدان آزادی  | از دی 1402 تا دی 1403

مجله میدان آزادی: شمع کیک تولد دومین سالگرد مجله میدان آزادی را در حالی روشن می‌کنیم که خیابان‌های تازه‌ای به این میدان متصل شده‌اند و می‌توانیم نقشه‌ی وسیع‌تری از محدوده‌ی معابری که در آن تردد می‌کنیم بکشیم. در مطلب پیشِ رو گزارشی خواهید خواند از آنچه در یک سال اخیر انجام داده‌ایم و آنچه در نظر داریم تا در ادامه‌ی این مسیر انجام دهیم: 


مطالب و پرونده‌ها

از دی‌ماه سال گذشته تا به امروز، جدا از مطالب عمومی یا مناسبتی، 7 پرونده روی میز مجله باز شده‌اند که در ادامه می‌توانید آن‌ها را مرور کنید: 

  1. فصل دوم پرونده «پرواز بر فراز آشیانه سیمرغ»
    (ویژه نقد و بررسی جشنواره فیلم فجر و آثارش)
    بهمن 1402
     
  2. فصل دوم پرونده «اسکار
    (پرونده‌‌ ویژه مرور تاریخچه و کارنامه دیروز و امروز جوایز آکادمی فیلم اسکار)
    اسفند 1402
     
  3. پرونده «قهر»
    (پرونده بررسی ردپای «قهر» در ادبیات و هنر)
    فروردین 1403
     
  4. فصل دوم پرونده «اردیبهشت کاغذی»
    (پرونده ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران)
    اردیبهشت 1403
     
  5. پرونده «هزار و یک سریال»
    (پرونده ویژه نقد و مرور مطرح‌ترین سریال‌های خارجی و شبکه نمایش خانگی)
    مرداد 1403
     
  6. پرونده پرتره «محمدعلی بهمنی»
    (پرونده‌ای برای ادای احترام به محمدعلی بهمنی با مرور زندگی هنری و بهترین شعرهایش)
    مرداد 1403
     
  7. پرونده «هنر و آهستگی»
    (پرونده‌ای برای بررسی نسبت هنر و آهستگی در روزگار شتاب‌زدگی)
    آذر 1403


گفتنی است که از میانِ این پرونده‌ها، پرونده‌ی هنر و آهستگی هنوز ناتمام و گشوده است. همچنین پرونده‌هایی مثل پرونده «روزی روزگاری تلویزیون» به بهانه‌ی پخش سریال‌های جدید از تلویزیون ملی، در این مدت با ریویو‌ها و یادداشت‌های تحلیلی مرتبط با این آثار به روز شده‌اند. 

اگر به جز مجله دیگر بخش‌های سایت را هم در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم از دی 1402 که تا کنون با بیش از 2000 مطلب در قالب‌های مختلف نوشتاری، مانند خبر، ریویو، یادداشت‌های معرفی اثر و هنرمند، جستار، فهرست‌، ویدئو و موشن‌ویدئو، به هنرهای متنوعی از سینما، ادبیات و موسیقی گرفته تا عکاسی، انیمیشن، گرافیک، تئاتر، نگارگری، خوش‌نویسی، معماری، طراحی لباس، قالی‌بافی، مجسمه‌سازی، هنرهای دستی و هنرهای دیگر پرداخته‌ایم. هرچند، هنوز جای پرداخت وسیع‌تر به هنرهای فراوانی در مجله‌ی میدان آزادی خالی است. این موضوع جزو اولویت‌های ما در ادامه‌ی مسیرمان خواهد بود و برای عملی کردن آن، کارهایی نیز انجام داده‌ایم که به زودی خبرش‌ را خواهید شنید. 

اکثر مطالب تولید شده همانند روال گذشته در پلتفرم‌های فعال میدان آزادی (تلگرام، بله، اینستاگرام، یوتوب و آپارات) بازنشر شده‌اند، با این تفاوت که در دو پلتفرم دیگر نیز به شکل جدی شروع به کار کرده‌ایم. پیش از این خبر داده‌ایم که می‌توانید مجله‌ی میدان آزادی را در پیام‌رسان ایتا نیز دنبال کنید، اما از دومین پلتفرم تازه‌مان هنوز بی‌خبرید. در ادامه‌ی این گزارش خبر شعبه‌ی جدید میدان آزادی را نیز خواهید شنید.  

 

 

تولیدات صوتی و تصویری

استودیوی میدان آزادی در سالی که گذشت، با دو پادکست همراه شما بود. «رادیو خرمالو» به همت معصومه توکلی، اولین میوه‌ای بود که در شاخه صوتی مجله‌ی میدان آزادی متولد شد و طی انتشار 8 اپیزود توانسته بیش از 17000 دنبال کننده کسب کند. «رادیو خرمالو» که در «کست باکس»، «ساوند کلاود» و «شنوتو» قابل شنیدن است، در هر قسمت کتاب‌هایی مخصوصِ نوجوانان را معرفی می‌کند که فارغ از معروف و نام‌آشنا بودن، حتما خواندنی هستند.


رادیو رازآلو رادیو خرمالو

«رادیو رازآلو»، میوه‌ی دیگری از سلسله پادکست‌های تخصصی میدان آزادی در زمینه ادبیات و هنر است که تنها پادکستِ فارسی جدی در زمینه‌ی ادبیات فانتزی به شمار می‌رود. تاکنون سه قسمت از «رادیو رازآلو» منتشر شده که می‌توانید آن‌ها را در پادگیرهای «کست باکس» و«شنوتو» بشنوید.

علاوه بر پادکست‌ها، با تولیدات ویدئویی دیگری شامل فصل دوم ویژه برنامه «قاب نقد فیلم میدان آزادی» که به نقد و بررسی مهم‌ترین فیلم‌های روز ایران اختصاص دارد، ویدئوهای «قاب خاطره» که هربار با یک موضوع یا یک کلمه سراغ خاطرات جمعی تصویری‌مان از سکانس‌های نوستالژیک فیلم‌های ایرانی (اعم از فیلم و سریال) می‌رود، ویدئوکلیپ‌های مناسبتی و سرمقاله‌های تصویری مرتبط با پرونده‌ها در سالِ دومِ فعالیت‌مان همراه‌ شما بوده‌ایم. 

 

مدرسه میدان آزادی

یکی دیگر از خیابان‌های مهم و تازه‌ای که به میدان آزادی منتهی می‌شود «مدرسه‌ی میدان آزادی» است. چندی پیش، در 21 آذرماه فراخوان آغاز «اولین دوره آموزش ژورنالیسم هنر» منتشر و ثبت‌نام‌ 11 رشته‌ی گوناگون آن آغاز شد و از هفته‌ی دوم دی ماه نیز میزبان شما در کارگاه‌های مختلف خواهیم بود. «نقد سینما»، «نقد موسیقی»، «نقد نقاشی»، «نقد داستان»، «نقد انیمیشن»، «ایده‌یابی در ژورنالیسم هنر»، «منبع‌یابی در ژورنالیسم هنر»، «هوش مصنوعی و هنر»، «معرفی‌نویسی آثار هنری»، «جستارنویسی هنری» و «عکاسی حرفه‌ای از آثار هنری» عنوان‌ کارگاه‌های ترم زمستانه‌ی این دوره هستند. 

 

پیاده‌راهِ کودک و نوجوان

مسیر دیگری که در دومین سال فعالیت‌مان تاسیس کرده‌ایم، بخشِ تازه‌ای است که با نام «پیاده‌راهِ کودک و نوجوان» رونمایی شده است. پیاده‌راه، گذرگاهی مخصوصِ عابران پیاده است که طبق تعریفی که از معابر شهری شده، صرفا کارکرد فیزیکی، ترافیکی یا حتی اقتصادی ندارد، بلکه مهم‌ترین معنا و مفهومش تقویتِ پیوندِ میان آدم‌ها و ارتباطاتِ انسانی است. ما هم به هدفِ ارتباط عمیق‌تر و ویژه‌تر با مخاطبان کودک و نوجوانمان این بخش را تاسیس کردیم، برای اینکه آن‌ها هم به مطالبی که در خود مجله مخصوص آن‌ها تهیه شده دسترسی راحت‌تری داشته باشند، هم آثار مختلف سینمایی، ادبی و موسیقاییِ ویژه‌ی کودک و نوجوان را پیدا کنند و پیرامون آنها به کنش‌ بپردازند،  و هم با هنرمندانِ بزرگی که در این زمینه به فعالیت مشغولند آشنا شوند. 


کانال مخصوص کودکان و نوجوانان در پیام‌رسان شاد!

پیاده‌راهِ کودک و نوجوان چند وقتی است که پلتفرم مخصوص به خودش را هم دارد! کودکان و نوجوانان عزیز دیگر می‌توانند در پیام‌رسانِ شاد اخبار، مطالب این بخش از مجله و برنامه‌های ثابت هفتگی ویژه‌ی خودشان را دنبال کنند. این همان خبر خوبی بود که بالاتر هم به آن اشاره کردیم. 


مثل روز روشن است که تمام این قدم‌های کوچک و بزرگ در سالی که گذشت، در راهِ نزدیک شدن، گفتگو و معاشرتِ بیشتر و بهتر و عمیق‌تر ما و مخاطبان‌مان با هنر و ادبیات ایران و جهان برداشته شد، بدون زحمات دوستان و همکاران میدانِ آزادی در بخش‌های مختلفِ داخل و خارجِ مجله میسر و ممکن نبود. عمیقا قدردانِ تلاش‌ِ همگی آن‌ها هستیم که نام‌شان در مطلبی دیگر خواهد آمد. سپاس‌گذاری صمیمانه‌ی آخر نیز مخصوص شماست، همراهانی که با خواندن، بازخورد دادن و بازنشر کردن مطالبِ این مجله، موثرترین حضور را در مسیر تحققِ معنا و هدفی داشته‌اید که میدان آزادی را متولد کرده است: 

هنر، میدانِ آزادی است!  




تصاویر پیوست

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
اگر سایر مطالب مجله را نیز در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم که تا کنون در بیش از 2000 مطلب در قالب‌های مختلف نوشتاری، مانند خبر، ریویو، یادداشت‌های معرفی اثر و هنرمند، جستار، فهرست‌، ویدئو و موشن‌ویدئو، به هنرهای متنوعی از سینما، ادبیات و موسیقی گرفته تا عکاسی، انیمیشن، گرافیک، تئاتر، نگارگری، خوش‌نویسی، معماری، طراحی لباس، قالی‌بافی، مجسمه‌سازی، صنایع دستی و هنرهای دیگر پرداخته‌ایم.

یکی دیگر از خیابان‌های مهم و تازه‌ایی که به میدان آزادی منتهی می‌شود «مدرسه‌ی میدان آزادی» است. چندی پیش، در 21 آذرماه فراخوان آغاز «اولین دوره آموزش ژورنالیسم هنر» منتشر و ثبت‌نام‌ 11 رشته‌ی گوناگون آن آغاز شد و از هفته‌ی دوم دی ماه نیز میزبان شما در کارگاه‌های مختلف خواهیم بود.

مطالب مرتبط