مجله میدان آزادی: موسیقی نواحی، زبان مشترک دلهای مردم ایران است؛ نغمههایی برخاسته از دل فرهنگها، آیینها و زیستبومهای گوناگون که قرنها روایتگر تاریخ، رنج، شادی و حکمت اقوام ایرانی بودهاند. در سال 1404 و در هفدهمین دورهی برگزاری جشنواره موسیقی نواحی، افتخار میزبانی از این جشنواره به استان هرمزگان رسیده است؛ استانی که خود یکی از خاستگاههای کهن موسیقی محلی ایران بهشمار میرود. پیشتر مجله میدان آزدی در پرونده «شاخههای درخت باربد» مروری داشته است بر میراث ارزشمند موسیقی نواحی ایران و اکنون خبری بخوانید از آخرین دورهی برگزاری این رویداد:
به گزارش مجله میدان آزادی، از پوستر رسمی هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی که نمادی از همنشینی فرهنگها و رنگهای موسیقی نواحی ایران است، با حضور مسئولان و نمایندگان اقوام در استان هرمزگان رونمایی شد.
برگزاری این جشنواره فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی استان هرمزکان، تقویت پیوندهای اقوام و حمایت از هنرمندان بومی است که نقش مهمی در حفظ میراث شفاهی و موسیقایی کشور ایفا میکنند. تنوع فرهنگی هرمزگان این فرصت را فراهم میکند تا این جشنواره، الگویی برای همزیستی فرهنگی و تقویت دیپلماسی فرهنگی میان اقوام ایرانی باشد.

بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور ۳۲ گروه از ۲۲ استانِ کشور طیِ چهار روز، از تاریخ ۵ تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار خواهد شد.
هرمزگان، فارس، مازندران، سیستان و بلوچستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خراسان جنوبی، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، آذربایجان غربی، کرمان، کرمانشاه، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، لرستان، کردستان، بوشهر، خوزستان و گلستان استانهایی هستند که هنرمندانشان در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی روی صحنه خواهند رفت.
این دوره از جشنواره شامل بخشهای متنوعی چون اجراهای صحنهای، نشستهای تخصصی، نمایشگاه سازهای محلی، کارگاههای آموزشی و بخش ویژهای برای تعامل فرهنگی میان اقوام ایرانی خواهد بود.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و مشارکت استانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی استان هرمزگان از تاریخ پنجم تا هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی بندرعباس برگزار میشود.