جمعه 28 دی 1403
کارگردان سرشناس آمریکایی

«دیوید لینچ» در سن ۷۸ سالگی درگذشت

دیوید لینچ، کارگردان و فیلمساز شناخته‌شده‌ی آمریکایی و خالق آثاری همچون «استریت استوری»، «در قلب وحشی»، «مرد فیل‌نما» و همچنین سریال محبوب «توئین پیکس» در سن ۷۸ سالگی درگذشت. علت مرگ او مشخص نشده است اما لینچ مدت‌ها بود که بر اثر کشیدن سیگار به بیماری مزمن آمفیزم مبتلا شده بود.

4.5
«دیوید لینچ» در سن ۷۸ سالگی درگذشت

مجله میدان آزادی، این روزها رسانه‌ها پر شده است از خبر فقدان هنرمندان. گویی نسلی طلایی از هنرمندان در تمام جهان رو به مرگ آغوش گشوده‌اند. خبری بخوانید از درگذشت یکی از مشهورترین کارگردانان جهان:

به گزارش مجله میدان آزادی، «دیوید لینچ» کارگردان مشهور آمریکایی در 78 سالگی درگذشت. مرگ لینچ را خانواده‌اش در بیانیه‌ایی در صفحه‌ی رسمی فیسبوک او اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: 

با اندوهی عمیق، ما، خانواده او، خبر درگذشت هنرمند، دیوید لینچ را اعلام می‌کنیم. حالا که او دیگر در میان ما نیست، حفره بزرگی در این دنیا ایجاد شده است.

اما همانطور که او می‌گفت: «به دونات چشم بدوزید نه حفره‌ی وسط آن... امروز روزی زیبا با آفتابی طلایی و آسمانی کاملا آبی است.»

خانواده لینچ در پایان این بیانیه خواستار حفظ حریم خصوصی خود شده‌اند و اشاره‌ای به علت دقیق مرگ این کارگردان نکرده‌اند.

لینچ سال گذشته در گفتگویی با مجله سینمایی «سایت اند و ساند» اعلام کرده بود که به دلیل «سال‌های طولانی کشیدن سیگار» به نوعی بیماری مزمن ریوی به نام آمفیزم مبتلا شده است و این بهایی است که برای سال‌ها سیگار کشیدن باید بپردازد. 

او اضافه کرد که این بیماری ریوی باعث شده است او برای مدت طولانی نتواند راه برود اما «هرگز بازنشسته نخواهد شد». 

لینچ، متولد میسولا در مونتانای آمریکا بود و از همان اوایل زندگی استعداد خاصی در هنرهای بصری داشت و علاقه‌اش به سفر و کشف ناشناخته‌ها باعث شد تا در آکادمی هنرهای زیبای پنسیلوانیا ثبت‌نام کند و یک دوره‌ی ده‌ساله به ساخت فیلم‌های کوتاه بپردازد.

او ابتدا کار خود را به عنوان یک هنرمند نقاش آغاز کرد اما در دهه ۱۹۷۰ با فیلم سوررئال «کله‌پاک‌کن» به شهرت رسید و رفته رفته با آثار خود نه‌تنها در میان تماشاگران سینما محبوب شد که منبع الهام بسیاری از سینماگران معاصر و بعد از خود شد.

دیوید لینچ ۱۰ فیلم بلند را کارگردانی کرده و برای چهار فیلم نامزد جایزه اسکار شده بود.

«مرد فیل‌نما» اولین موفقیت سینمایی او بود که نامزد هشت جایزه اسکار شد. این فیلم جایزه بهترین فیلم خارجی سزار فرانسه را نیز دریافت کرد.

او در اواخر دهه‌ی۸۰ با «مارک فارست»، تهیه‌کننده معروف برای ساختن سریال تلویزیونی «توئین پیکس» قرارداد بست. این مجموعه تلویزیونی در دهه ۹۰ در شبکه ABC به نمایش درآمد و به موفق‌ترین سریال تلویزیونی دهه ۹۰ تبدیل شد. فصل سوم این سریال که در سال ۲۰۱۷ پخش شد، آخرین پروژه‌ای بود که از او منتشر شد. لینچ  در تمامی قسمت‌های سریال «توئین پیکس» در نقش «گوردن کول» مامور اف‌بی‌آی بازی کرد و در چند فیلم چون «لوئی»، «نمایش کلیولد» و «لاکی» به عنوان بازیگر میهمان حضور داشته است.

یکی از موفق‌ترین آثار کارنامه سینمایی لینچ «در قلب وحشی» است که در سال ۱۹۹۰ موفق به دریافت جایزه نخل طلای کن شد. در سال ۱۹۹۷ لینچ فیلم «بزرگراه گمشده» را ساخت. این فیلم در گیشه موفقیتی به دست نیاورد و نقدهای متنوع مثبت و منفی دریافت کرد.

در سال ۲۰۰۱ بود که فیلم «جاده مالهالند» به عنوان یکی از آثار ماندگار لینچ به دنیای سینما آمد. این فیلم با نقش‌آفرینی نائومی واتس جایزه بهترین کارگردانی جشنواره کن و نامزدی اسکار بهترین کارگردانی را برای لینچ به‌همراه آورد  و آخرین فیلم سینمایی او به نام «امپراتوری درون» در سال ۲۰۰۶ ساخته شد.

او در سال ۲۰۰۶ شیر طلایی افتخاری برای یک عمر دستاورد هنری و در سال ۲۰۱۹ جایزه افتخاری اسکار دریافت کرد.

دیوید لینچ در سال ۲۰۰۳ در یک نظرسنجی از منتقدان فیلم در سراسر دنیا که از سوی روزنامه گاردین انجام گرفت،‌ به عنوان «بزرگ‌ترین فیلم‌ساز زنده‌ی دنیا» برگزیده شد.

 


مطلب مرتبط:

نگاهی به مفهوم قهر در فیلم «داستان استریت» اثر «دیوید لینچ»




تصاویر پیوست

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
لینچ سال گذشته در گفتگویی با مجله سینمایی «سایت اند و ساند» اعلام کرده بود که به دلیل «سال‌های طولانی کشیدن سیگار» به نوعی بیماری مزمن ریوی به نام آمفیزم مبتلا شده است و این بهایی است که برای سال‌ها سیگار کشیدن باید بپردازد.

لینچ ابتدا کار خود را به عنوان یک هنرمند نقاش آغاز کرد اما در دهه ۱۹۷۰ با فیلم سوررئال «کله‌پاک‌کن» به شهرت رسید و رفته رفته با آثار خود نه‌تنها در میان تماشاگران سینما محبوب شد که منبع الهام بسیاری از سینماگران معاصر و بعد از خود شد.

مطالب مرتبط