شنبه 22 دی 1403 / خواندن: 4 دقیقه
امروز 22 دی‌ماه 1403:

فریدون شهبازیان در 82 سالگی درگذشت

فریدون شهبازیان، آهنگساز مشهور ایرانی و رهبر ارکستر، امروز ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ در سن 82 سالگی بر اثر مشکلات تنفسی درگذشت. بسیاری شهبازیان را پدر موسیقی پاپ ایران بعد از انقلاب می‌دانند که از تشکیل‌دهندگان شورای موسیقی صدا وسیما بود و وظیفه‌‌ی نظارت بر موسیقی پاپ را به عهده داشت.

فریدون شهبازیان در  82 سالگی درگذشت

مجله میدان آزادی: از ابتدای دی‌ماه خبر بستری شدن فریدون شهبازیان، آهنگساز ایرانی، به دلیل مشکلات تنفسی در رسانه‌ها منتشر شد. پس از چند روز خبر ترخیص او از بیمارستان، اهالی موسیقی را شاد کرد اما بستری شدن مجدد او در تاریخ 19 دی به دلیل مشکلات تنفسی، نگرانی‌هایی را به وجود آورد تا اینکه امروز حوالی ظهر خبر درگذشت او تایید شد.

به گزارش مجله میدان آزادی، فریدون شهبازیان که دو روز قبل به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان طالقانی تهران بستری شده بود، امروز ۲۲ دی‌ماه به دلیل مشکلات حاد تنفسی درگذشت.

فریدون شهبازیان ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. با تشویق و راهنمایی پدرش حسین شهبازیان، به موسیقی گرایش پیدا کرد و در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل موسیقی و فراگیری ساز ویلن پرداخت. نخستین معلم ویلن او عطاءالله خادم میثاق بود که پس از چندی او را به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی کرد.

وی تا پایان دوره ابتدایی نزد خوتسیف آموزش دید. سگس فراگیری ویلن را تا اخذ دیپلم نوازندگی این ساز، در کلاس‌های شبانه «لوئیجی پاساناری» که در آن زمان کنسرت‌مایستر ارکستر سمفونیک تهران بود ادامه داد. وی در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد. پس از آن همکاری خود را با برنامه‌ی گل‌های رادیو آغاز کرد. در آن هنگام ارکستر گل‌ها به رهبری روح‌الله خالقی و پس از او جواد معروفی فعالیت می‌کرد و در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد.

پس از عضویت در ارکستر گل‌ها به عضویت ارکستر فارابی تحت سرپرستی مرتضی حنانه و همچنین ارکستر فرهنگ و هنر به رهبری حسین دهلوی درآمد. در سال 1345، گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو را تاسیس کرده و اولین آثار خود را در زمینه آهنگسازی به نگارش درآورد.

بسیاری شهبازیان را پدر موسیقی پاپ ایران بعد از انقلاب می‌دانند که به همراه علی معلم شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه‌ی نظارت بر موسیقی پاپ را به عهده داشت. او از مهر ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸ چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. شهبازیان پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کناره‌گیری کرد.

شهبازیان در دهه 60، آهنگسازی برای فیلم‌های سینمایی را آغاز کرد. موسیقی متن فیلم‌های «زندگی»، «هیوا»، «چرخ»، «عروس رومشکان»، «شام آخر»، «آرزوهای زمین»، «خاموشی دریا» و «اخراجی‌ها» از شهبازیان به یادگار مانده است. 

او همچنین در اوایل سال جاری مشغول ساخت موسیقی تیتراژ سریال «یاور» بود که قرار بود از شبکه سه سیما پخش شود.

مجله میدان آزادی، درگذشت این هنرمند سرشناس عرصه‌ی موسیقی را به مردم ایران، اهالی موسیقی و خانواده‌ی او تسلیت می‌گوید. 
 




  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
بسیاری شهبازیان را پدر موسیقی پاپ ایران بعد از انقلاب می‌دانند که به همراه علی معلم شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه‌ی نظارت بر موسیقی پاپ را به عهده داشت.

شهبازیان در دهه 60، آهنگسازی برای فیلم‌های سینمایی را آغاز کرد. موسیقی متن فیلم‌های «زندگی»، «هیوا»، «چرخ»، «عروس رومشکان»، «شام آخر»، «آرزوهای زمین»، «خاموشی دریا» و «اخراجی‌ها» از شهبازیان به یادگار مانده است.

مطالب مرتبط