مجله میدان آزادی: به فاصلهی سه روز پس از اعلام نامزدهای سال 1402 نشان «لاکپشت پرنده»، نشانهای این جایزه ادبی به صاحبانش رسید. این خبر را در ادامه بخوانید:
به گزارش مجله میدان آزادی، مراسم سیزدهمین دوره اهدای نشان طلایی و نقرهای «لاکپشت پرنده» روز گذشته (سهشنبه، ۲۶ فروردین) در شهر کتاب برگزار شد.
معمولاً آثار با ارزش شش و پنج لاکپشت میتوانند نامزد دریافت نشانهای طلایی و نقرهای شوند. نشان طلایی و نقرهای زمانی به یک کتاب تعلق میگیرد که دوسوم از جمعیت هیئت داوران حاضر در جلسه، به شایستگی آن اثر برای دریافت نشان رأی مثبت بدهند.
حداکثر 3 عنوان از کتابهایی که بر اساس معیارهای لاکپشت پرنده به عنوان پدیده شناخته شوند نشان طلایی و کتابهایی که شایسته تقدیر شناخته شوند، نشان نقرهای دریافت خواهند کرد.
در سیزدهمین دورهی اهدای نشان «لاکپشت پرنده» که به بهترین کتابهای کودک و نوجوان منتشرشده در سال ۱۴۰۲ اختصاص داشت هیچیک از 8 نامزد نهایی واجد دریافت نشان طلایی لاکپشت پرنده نشدند. سه کتاب «دوتوک؛ عروسک کوچک بلوچی»، «هفت جاویدان» و «پسر اقیانوس» شایسته تقدیر شناخته شدند و نشان نقرهای لاکپشت پرنده را دریافت کردند.
گروه داوران به دلیل پرداخت خلاقانه، زبان جاندار و گیرا و مواجهه هنرمندانه با اسطورههای ایرانی متناسب با نیازهای این روزگار، نشان نقرهای لاکپشت پرنده را به مرجان فولادوند، نویسنده مجموعه «هفت جاویدان» از نشر هوپا اهدا کرد.

گروه داوران سیزدهمین دوره اهدای نشان طلایی و نقرهای «لاکپشت پرنده» همچنین به دلیل ارائه روایتی تأثیرگذار از هنر محلی، و گشودن امکانهای توسعه جامعهمحور با زبان و نگاهی ادبی و کودکانه، نشان نقرهای لاکپشت پرنده را به زهره پریرخ نویسنده، لوح تقدیر را به افسانه احسانی پژوهشگر و هاله قربانی تصویرگر کتاب «دوتوک؛ عروسک کوچک بلوچی» از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهدا کرد.

از سوی دیگر، گروه داوران به دلیل ارائه فضاسازی هنرمندانه، توجه به مصائب گوشهای از ایران عزیز و مواجهه هنرمندانه با رنجهای مردم و تصویرهای درخشان از جغرافیای ایران، نشان نقرهای لاکپشت پرنده را به مهدی رجبی نویسنده و لوح تقدیر را به هاله قربانی تصویرگر کتاب «پسر اقیانوس» از نشر افق (کتابهای فندق) اهدا کرد.

سالانه به آثاری که با معیارهای لاکپشت پرنده بیشترین مطابقت را داشته باشند جایزههایی تحت عنوان نشان «لاکپشت پرنده اهدا» میشود که پس از دریافت این نشان، ناشران میتوانند آن را بر روی جلد آثار برگزیده چاپ کنند.
برای انتخاب کتابهایی که نامزد و برنده این نشان میشوند، هر سال نشستهای جداگانهای توسط هیئت داوران برگزار میشود. کتابهایی که در مرحله نخست نامزد دریافت جایزه لاکپشت پرنده میشوند باید قبلاً در فهرستهای فصلی حضور داشته باشند.