مجله میدان آزادی، نسل طلایی هنرمندان هنر فارسی به دورهی پیری و پایان زندگی خود رسیدهاند و هر روز خبر درگذشت یکی از آنان و جای خالیشان را در میراث معنوی حوزهی زبان فارسی حس میکنیم؛ از میان این نسل طلایی «دولتمند خلف» که بسیاری او را فخر موسیقی شرق میدانستند بدرود حیات گفت. در ادامه جزئیات خبر درگذشت این هنرمند تاجیک را بخوانید.
به گزارش مجله میدان آزادی، دولتمند خلف (خالف) استاد مشهور موسیقی تاجیکستانی که در ایران با قطعهی «شاه پناهم بده» بیش از پیش شناخته شده بود، بعد از مدتها مبارزه با بیماری سرطان درگذشت.
او در کولاب یکی از قدیمیترین شهرهای جنوب تاجیکستان به دنیا آمد. اصالتا ختلانی بود و لهجهی محلی ختلانی داشت اما در اجراهایش با رعایت معیار گفتاری تاجیکستان، گویش خود را به فارسی و فارسی میانه نزدیک میکرد.
خلف، استاد موسیقی، نوازنده و خواننده، مسلط به نواختن دوتار، قیچک، سهتار و رباب و استاد موسیقی محلی جنوب تاجیکستان به نام «فلک» و بزرگترین فلکسرای تاجیکستان بود. آهنگها و آوازهای او که حالت صوفیانه دارند و بیشتر بر اساس اشعار مولوی و دیگر شاعران برجستهی زبان و ادبیات فارسی، دری و تاجیکی تنظیم شدهاند از اقبال فراوانی در تاجیکستان، ایران و کشورهای حوزهی زبان فارسی برخوردار است.
وی دانشآموختهی مدرسهی موسیقی و دانشگاه هنر تاجیکستان بود و به عنوان مدرس مراکز آموزشی کشور تاجیکستان مشغول به فعالیت بود. خلف ۶ مقام را در کنسرواتوار موسیقی دوشنبه آموخته بود و برای نواختن دوتار، قیچک و سهتار که از سازهای مشهور این منطقه است، جوایز ارزندهای نصیب خود و کشورش تاجیکستان کرده بود.
درگذشت دولتمند خلف، بسیاری از فرهیختگان ایران، افغانستان و به ویژه تاجیکستان را در سوگ و ماتم فرو برد و بسیاری نیز در شبکههای اجتماعی، همزمان با مراسم خاکسپاری او در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، به این خنیاگر پارسی ادای احترام کردند.
از مهمترین آثار او که در میان کشورهای حوزهی زبان فارسی طرفداران بسیاری داشت میتوان به «دور مشو»، «بوم»، «بهار آمد» و «شاه پناهم بده» اشاره کرد.
مطلب مرتبط:
فهرست: همه آلبومها و گزیدهای از بهترین آهنگهای دولتمند خلف