چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
با شعار بخوانیم و بسازیم و با طراحی صابر شیخ رضایی

انتشار پوستر نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

پوستر سی‌وپنجمین دوره‌‌ی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با طراحی صابر شیخ‌رضایی، و با مفاهیمی آمیخته با فرهنگ ایران و کتابخوانی، منتشر شد. شاکله‌ی اصلی اعلان را تصویر کتاب‌های متعددی که در حال ایجاد یک سازه‌ی معمارانه هستند، تشکیل داده که این اثر تلاشی برای انتقال محتوا و ساخت تصویر با شکلی جدید و بیانی بین‌المللی و کمینه‌نگر شرقی، ولی بدون استفاده مستقیم از عناصر سنتی تصویری فرهنگ و هنر ایرانی است.

انتشار پوستر نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

مجله میدان آزادی: با نزدیک شدن به تاریخ افتتاح نمایشگاه کتاب، یعنی نوزدهم اردیبهشت‌ماه، خبرهای سی و پنجمین دوره‌ی این رویداد علمی، فرهنگی، ادبی و هنری نیز کامل می‌شوند. رونمایی از پوستر این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، جدیدترین خبر از این رویداد پرطرفدار است:

به گزارش مجله میدان آزادی، پوستر سی‌وپنجمین دوره از نمایشگاه کتاب تهران به طراحی صابر شیخ‌رضایی منتشر شد. 

شاکله‌ی اصلی اعلان را تصویر کتاب‌های متعددی که در حال ایجاد یک سازه‌ی معمارانه هستند، تشکیل داده که این اثر تلاشی برای انتقال محتوا و ساخت تصویر با شکلی جدید و بیانی بین‌المللی و کمینه‌نگر شرقی، ولی بدون استفاده مستقیم از عناصر سنتی تصویری فرهنگ و هنر ایرانی است.

 

از آنجا که امر «خواندن» امری گره خورده به ملکوت و سنت‌های پویا و هدایتگر پیغام‌آوران وحی است و بهترین کتاب‌های بشری نیز سرمایه‌های وجودی آسمانی دارند، کتاب‌هایی از بالای قاب تصویر، در حالاتی متفاوت و بالقوه، در حال تنزل درجه و پایین آمدن هستند و در مرکز قاب «امر ساختن» با چیدمانی همچون یک سازه منسجم معمارانه را که تداعی اولین هسته‌های شهرسازانه و تمدنی دارد، به فعلیت می‌رسانند که در هم تنیدگی کتاب‌ها نیز حکایت از اندیشه و فلسفه‌ی ایرانی دارد.

زمینه‌ی پوستر لاجوردین فام (آبی ایرانی) است که حکایت از نمایش این چرخه بر گستره‌ی وسیع آسمان دارد که این رنگ نیز علاوه بر ایجاد حس نشاط و سرزندگی کنار تنوع رنگین کتاب‌ها، زمینه‌ی گرایشات دینی و عرفانی در تاریخ و فرهنگ ایران و سنت‌های تصویری نگارگری ایرانی را راهبری می‌کند.

تجمیع و چیدمان کتاب‌ها علاوه بر تداعی فرم بصری یک کتاب گشوده شده که در دو وجه اصلی خود، دروازه‌ها و ایوان‌هایی روشن دارند که با تابش نور آگاهی بر دیدگان و دل‌های بشر آن را به آرمانشهری زمینی بدل می کند، مفهومی دیگر را راهبری می کنند و آن شکل ساده‌سازی شده‌ی یک قلب بزرگ روشن و هندسی است که مفهوم «مهر» در جوامع را یادآور می‌شود که از نتایج کتابخوانی و فرهیختگی و جاری شدن اخلاق در زندگی بشر است و کتاب‌هایی پلکانی که بیانگر «رُشد و تعالی» انسان است.

چیدمان عنوان نمایشگاه و عناصر نوشتاری هم به گونه‌ای حاشیه‌گرایانه جانمایی شده است که اولویت با خوانش بصری طرح باشد و چشم بیننده در گردش و متوجه عناصر کلیدی و داستان روایی آن‌ها باشد.


سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی به شکل حضوری و در سامانه‌ی ketab.ir  به صورت مجازی برگزار می‌شود.
 




تصاویر پیوست

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
شاکله‌ی اصلی اعلان را تصویر کتاب‌های متعددی که در حال ایجاد یک سازه‌ی معمارانه هستند، تشکیل داده که این اثر تلاشی برای انتقال محتوا و ساخت تصویر با شکلی جدید و بیانی بین‌المللی و کمینه‌نگر شرقی، ولی بدون استفاده مستقیم از عناصر سنتی تصویری فرهنگ و هنر ایرانی است.


مطالب مرتبط