یکشنبه 03 فروردین 1404 / خواندن: ۵ دقیقه
به بهانه شب‌های رمضان

فهرست: ده آکاپلا و هم‌آوایی مذهبی از بهترین آهنگ‌های هادی آرزم

آرزم در آن سال‌ها به پیشنهاد زنده‌یاد حسین صبحدل (مدیر هنری، خواننده، مناجات‌خوات و موذن مشهور) با بهترین قاریان ایرانی نشست و برخاست کرد و از دل گفتگوی موسیقی ایرانی و موسیقی قرآنی به سبک ویژه‌ای برای آغاز هم‌آوایی مذهبی در ایران رسید. او برای اجرای آثار خود - چه عربی و چه فارسی- از ظرفیت بهترین خوانندگان و قاریان آن زمان (مثل محمد اصفهانی، عباس سلیمی، احمد ابوالقاسمی، محمد عباسی و...) که عموما عضو گروه تواشیح اهل بیت بودند استفاده کرد و نتیجه آواها و نغمه‌های خاطره‌انگیز دهه هفتاد به‌ویژه در ا...

4.5
فهرست: ده آکاپلا و هم‌آوایی مذهبی از بهترین آهنگ‌های هادی آرزم

مجله میدان آزادی: به بهانه شب‌های قدر و ماه رمضان، ده اثر موسیقایی آیینی اثر استاد هادی آرزم را به انتخاب و با مقدمه حسن صنوبری -منتقد موسیقی- برای شما فراهم کردیم.

هادی آرزم، آهنگساز، تنظیم‌کننده، مدرس و نوازنده‌ی سازهای کمانچه، ویولن و ماندولین، متولد سال ۱۳۲۷ در استان گیلان و شهر بندرانزلی است.

آرزم نواختن ویولن را ابتدا نزد پدرش و سپس نزد استادانی چون هراچ مانوکیان و ابراهیم روحی‌فر فراگرفت و دوران حرفه‌ای ویولن‌نوازی ایرانی را نزد همایون خرم آهنگساز بزرگ معاصر دنبال کرد.

هادی آرزم تاکنون در ارکسترها و همچنین آلبوم‌های موسیقی ماندگار بسیاری در مقام نوازنده حضور داشته است، آلبوم‌هایی چون بوی باران، سکوت، به دنبال دل، رقص آشفته، نسیم وصل، دلاویزترین، فاصله و... . اما اهمیت اصلی آرزم بیشتر در آثاری است که او در جایگاه آهنگساز بوده است، به ویژه از آنجا که او در دهه هفتاد موسیقی آکاپلا و هم‌آوایی را با هدف آهنگسازی در حوزه موسیقی مذهبی و آیینی در ایران بنیان گذاشت. آرزم در آن سال‌ها به پیشنهاد زنده‌یاد حسین صبحدل (مدیر هنری، خواننده، مناجات‌خوات و موذن مشهور) با بهترین قاریان ایرانی نشست و برخاست کرد و از دل گفتگوی موسیقی ایرانی و موسیقی قرآنی به سبک ویژه‌ای برای آغاز هم‌آوایی مذهبی در ایران رسید. او برای اجرای آثار خود - چه عربی و چه فارسی- از ظرفیت بهترین خوانندگان و قاریان آن زمان (مثل محمد اصفهانی، عباس سلیمی، احمد ابوالقاسمی، محمد عباسی و...) که عموما عضو گروه تواشیح اهل بیت بودند استفاده کرد و نتیجه آواها و نغمه‌های خاطره‌انگیز دهه هفتاد به‌ویژه در ایام معنوی سال مثل ماه رمضان شد. بنده پیش از این هم در قسمت پنجم برنامه دورها آوایی است درباره اهمیت این آثار نوشته‌ام. اما اکنون گفتیم به بهانه ماه رمضان و شب‌های قدر ده اثر منتخب هادی آرزم را با هم مرور کنیم.

 

بازآ بازآ هرآنچه هستی بازآ

توضیح: هم‌آوایی با شعر مولوی

 

ربنا

توضیح: آیات قرآن، با تک‌خوانی محمد عباسی

 

یاعلی و عظیم

توضیح: از دعاهای ماه رمضان، با تک‌خوانی عباس سلیمی

 

اللهم رب شهر رمضان

توضیح: از دعاهای ماه رمضان، با تک‌خوانی محمد اصفهانی

 

اللهم لک صمنا

توضیح: از دعاهای ماه رمضان، برای لحظه افطار

 

جوشن کبیر

توضیح: آهنگسازی بر فراز بخش‌هایی از دععای جوشن کبیر

 

بسم الله النور

توضیح: هم‌آوایی دعای نور حصرت زهرا (س)

 

 

خمسه عشره

توضیح: هم‌آوایی بخشی از دعای خمسه عشره امام سجاد (ع) با تک‌خوانی محمد اصفهانی 

 

سلام علی السید المصطفی

توضیح: هم‌آوایی با شعرهای سعدی و... در ستایش پیامبر خاتم (ص)

 

بنی عربی و رسول مدنی

توضیح: هم‌آوایی و تواشیح در ستایش چهارده معصوم 

 




  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
آرزم نواختن ویولن را ابتدا نزد پدرش و سپس نزد استادانی چون هراچ مانوکیان و ابراهیم روحی‌فر فراگرفت و دوران حرفه‌ای ویولن‌نوازی ایرانی را نزد همایون خرم آهنگساز بزرگ معاصر دنبال کرد.

اهمیت اصلی آرزم بیشتر در آثاری است که او در جایگاه آهنگساز بوده است، به ویژه از آنجا که او در دهه هفتاد موسیقی آکاپلا و هم‌آوایی را با هدف آهنگسازی در حوزه موسیقی مذهبی و آیینی در ایران بنیان گذاشت

مطالب مرتبط