مجله میدان آزادی: تازهترین مطلب ستون «فهرستهای بهترینهای تمام ادوار جشنوارهی فیلم فجر» مربوط به برندگان سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن در همهی ادوار جشنوارهی فیلم فجر است. در صفحهی هفدهم از پروندهی «پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ» این فهرست را منتشر کردهایم که در ادامه میتوانید آن را بخوانید.
«سیمرغ بلورین موسیقی متن جشنوارهی فیلم فجر» جایزهای است که هر سال مقارن با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ طی مراسم اختتامیهی جشنوارهی فیلم فجر به «بهترین موسیقی نوشتهشده برای یک اثر بلند سینمایی» از میان آثار شرکتکننده در جشنواره اهدا میشود. این جایزه را میتوان یکی از مهمترین جوایز رسمی تعلقگرفته به آهنگسازان از آغاز پیروزی انقلاب در ایران به شمار آورد. همچنین این جایزه جزو معدود جوایزی است که در تمام دورههای برگزاری جشنوارهی فجر، از میان شرکتکنندگان برندهای داشته است.
رکوردداران دریافت بیشترین سیمرغ بلورینِ بهترین موسیقی متن در جشنوارهی فیلم فجر آقایان محمدرضا علیقلی، حسین علیزاده و مجید انتظامی هستند؛ هر کدام با چهار سیمرغ. بعد از آنها کارن همایونفر با سه بار دریافت جایزه پیشتاز سایر آهنگسازان است. جایگاه بعدی به آقایان بابک بیات، احمد پژمان، کامبیز روشنروان، فرهاد فخرالدینی و حامد ثابت تعلق دارد که هر کدام دو بار موفق شدند این جایزه را دریافت کنند.
محمدرضا علیقلی، فرهاد فخرالدینی و احمد پژمان تنها آهنگسازانی هستند که توانستهاند در دو سال متوالی (به ترتیب در سالهای ۸۲ و ۸۳، ۶۵ و ۶۶، و ۷۸ و ۷۹) جایزهی بهترین موسیقی متن را از آن خود کنند.
جدول فهرست برگزیدگان سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر
پینوشت:
جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد هنری مربوط به سینما در ایران است. این رویداد جشنوارهای سینمایی است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون در دههی فجر یعنی از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن هر سال در تهران برگزار میگردد.
جشنوارهی بینالمللی فیلم فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت؛ اما از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد. این قسمت از جشنواره امسال پس از تقریبا هشت سال دوباره به بخش اصلی جشنواره برگشته و در بهمن ماه برگزار میشود.
بخش رقابتی جشنواره، یک بخش اصلی به نام «سودای سیمرغ» دارد که هنرمندان برای دستیابی به «سیمرغ بلورین» هربخش با یکدیگر رقابت میکنند. جشنواره بخشهای دیگری نیز چون «نگاه نو»، «سینما حقیقت»، «هنر و تجربه» و «انیمیشن» را نیز شامل میشود.