مجله میدان آزادی: چهارمین قسمت از ستون «فهرستهای بهترینهای تمام ادوار جشنوارهی فیلم فجر» را به فهرست «برندگان سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر» در همه ادوار اختصاص دادیم. در صفحهی هشتم از پروندهی «پرواز بر فراز آشیانهی سیمرغ»، توضیحی دربارهی این جایزه و فهرست تمام برگزیدگان را میتوانید بخوانید
جایزهی سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه نیز از ابتدا در کارنامهی جشنوارهی فجر وجود داشت و هیئت داوران از میان آثار رقابتی فیلمی با بهترین فیلمنامه را برمیگزیدند.
اولین بار این جایزه به علیرضا داوودنژاد و ابراهیم مکی برای فیلم «جایزه» تعلق گرفت و رکورددار سیمرغ این بخش نیز کامبوزیا پرتوی است با ششبار برگزیدهشدن. همچنین این جایزه سه دوره نیز هیچ برندهای نداشت و آخرینبار -پیش از این دوره- در دورهی چهلم، سیمرغ بهترین فیلمنامه به کاظم دانشی برای فیلم «علفزار» رسید.
داریوش مهرجویی، مجید مجیدی، اصغر فرهادی، سعید روستایی، پرویز شهبازی، رخشان بنی اعتماد، ابراهیم حاتمی کیا، خسرو سینایی، رضا میرکریمی، یدالله صمدی کارگردان و یا نویسندههایی هستند که در هردو بخشِ بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامهنویسی، این جایزه را دریافت کردهاند.
پینوشت:
جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد هنری مربوط به سینما در ایران است. این رویداد جشنوارهای سینمایی است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون در دههی فجر یعنی از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن هر سال در تهران برگزار میگردد.
جشنوارهی بینالمللی فیلم فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت؛ اما از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد. این قسمت از جشنواره امسال پس از تقریبا هشت سال دوباره به بخش اصلی جشنواره برگشته و در بهمن ماه برگزار میشود.
بخش رقابتی جشنواره، یک بخش اصلی به نام «سودای سیمرغ» دارد که هنرمندان برای دستیابی به «سیمرغ بلورین» هربخش با یکدیگر رقابت میکنند. جشنواره بخشهای دیگری نیز چون «نگاه نو»، «سینما حقیقت»، «هنر و تجربه» و «انیمیشن» را نیز شامل میشود.