دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 / خواندن: 2 دقیقه

محمدعلی علومی درگذشت

محمدعلی علومی، نویسنده، طنزپرداز و پژوهشگر ادبیات فارسی در سن ۶۳ سالگی درگذشت.

5
محمدعلی علومی درگذشت

مجله میدان آزادی: طنز فارسی با وجود رقبای بسیار در صوت و تصویر، اما همچنان زنده است و نویسندگانش شمع این محفل را روشن نگاه داشته‌اند. این هنر اگرچه مخاطبین بسیار اما نویسندگان کمی دارد و اهالی ادبیات و طنز این روزها در سوگ یکی از پرکارترین هنرمندانش است. در دامه این خبر را بخوانید:
 

به گزارش مجله میدان آزادی، محمدعلی علومی، نویسنده، اسطوره‌شناس، پژوهشگر و طنزپرداز کرمانی، 16 فروردین 1340 در بم متولد شد و 16 اردیبهشت 1403 در بم درگذشت.
  
او دانش‌آموخته علوم سیاسی از دانشگاه تهران بود و از دهه‌ی شصت، نوشتن را به صورت رسمی با روزنامه‌نگاری در روزنامه‌ی اطلاعات آغاز کرد.

تالیف ده‌ها عنوان کتاب با موضوعات داستانی و پژوهشی و صدها عنوان مقاله‌ی مطبوعاتی، حاصل یک عمر فعالیت‌های ادبی علومی بود. از آثار پژوهشی او می‌توان به «طنز در مثنوی مولانا جلال الدین»، «شیوه‌های داستانی در بوستان»، «طنز ایران از مشروطه به بعد»، «قصه‌ی اساطیر» و «طنز در آمریکا» و از رمان‌های معروف او می‌توان به «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان‌های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» اشاره کرد.

رمان «آذرستان» او در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد. 

علومی در سال‌های اخیر در بم به تنهایی زندگی می‌کرد و هفته‌نامه‌ی محلی بم روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ از درگذشت وی خبر داد.

مراسم تشییع و خاکسپاری محمدعلی علومی، ساعت ۹ صبح فردا سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت، در قطعه‌ی هنرمندان آرامستان بم برگزار می‌شود. 




تصاویر پیوست

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
تالیف ده‌ها عنوان کتاب با موضوعات داستانتالیف ده‌ها عنوان کتاب با موضوعات داستانی و پژوهشی و صدها عنوان مقاله‌ی مطبوعاتی، حاصل یک عمر فعالیت‌های ادبی علومی بود. از آثار پژوهشی او می‌توان به «طنز در مثنوی مولانا جلال الدین»، «شیوه‌های داستانی در بوستان»، «طنز ایران از مشروطه به بعد»، «قصه‌ی اساطیر» و «طنز در آمریکا» و از رمان‌های معروف او می‌توان به «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستان‌های غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» اشاره کرد.ی و پژوهشی و صدها عنوان مقاله‌ی مطبوعاتی، حاصل یک عمر فعالیت‌های ادبی علومی بود.

مراسم تشییع و خاکسپاری محمدعلی علومی، ساعت ۹ صبح فردا سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت، در قطعه‌ی هنرمندان آرامستان بم برگزار می‌شود.

مطالب مرتبط