جمعه 16 شهریور 1403
به مناسبت سالروز تولد راوی قصه‌های ایرانی؛

همه مطالب مجله میدان آزادی درباره «هوشنگ مرادی کرمانی» و آثارش

هوشنگ مرادی کرمانی در شانزدهم شهریور سال 1323 در روستای سیرچ کرمان به دنیا آمد. او از معدود نویسندگان ایرانی است که به عنوان چهره‌ای جهانی در زمینه‌ی داستان شهرت دارد. مرادی کرمانی در سال ۱۹۸۶ برای داستان «بچه‌های قالیباف‌خانه» برنده‌ی جایزه‌ی جهانی هانس کریستین اندرسن شد.

4.5
همه مطالب مجله میدان آزادی درباره «هوشنگ مرادی کرمانی» و آثارش

مجله میدان آزادی: امروز شانزدهم شهریورماه زادروز تولد نویسنده‌ای است که بسیاری از ما او را می‌شناسیم. او اگرچه چهره‌ای جهانی نیست به آن معنا که در تمام کشورهای دنیا نامی آشنا باشد اما یقینا چهره‌ای کاملا ایرانی است و بسیاری از مردم این سرزمین در شهرها و روستاها، او را با آثارش می‌شناسند. از هوشنگ مرادی کرمانی حرف می‌زنیم که امروز باید شمع تولد 80 سالگی‌اش را فوت کند و همانطور که همیشه آرام است، در آرامش به این هشتاد سال سپری شده بیندیشد و لبخند بزند. لبخند بزند به رنج‌های دوران کودکی خود که برای او گنجی از تجربه‌های زیسته را داشت تا آن‌همه داستان‌های شیرین و نمکین و خواندنی بنویسد.

او باید از این راه رفته راضی باشد که کارمندی بانک را به عشق نوشتن رها کرد و از کرمان راهی دیار غریب تهران شد. بیش از 20 کتاب داستان نوشت و داستان‌هایش به زبان‌های آلمانی، انگلیسی، عربی، اسپرانتو، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، ارمنی و هندی ترجمه شدند. اولین جایزه‌ی نویسندگی‌اش را برای «بچه‌های قالی‌باف خانه» در سال ۱۳۵۹ از طرف شورای کتاب کودک دریافت کرد؛ کتابی که برای او جایزه‌ی جهانی هانس کریستین اندرسن را در سال ۱۹۸۶ به ارمغان آورد و نام او را در قد و قامت یک نویسنده‌ی جهانی ثبت کرد.

مرادی کرمانی در حالی وارد هشتاد سالگی می‌شود که 5 سال پیش با انتشار آخرین کتابش، «قاشق چایخوری»، اعلام کرد: «این کتاب آخرین کارم است و بعد از آن می‌خواهم قلم را ببوسم و کنار بگذارم.»

 

به مناسبت تولد هوشنگ مرادی کرمانی، تمام مطالبی را که درباره‌ی این هنرمند صاحب‌قلم در مجله میدان آزادی منتشر کرده‌ایم در این صفحه برای شما گردآورده‌ایم.

تا کنون در شش مطلب به زندگی و آثار هوشنگ مرادی کرمانی پرداخته‌ایم و در ادامه، شما را به مطالعه این مطالب دعوت می‌کنیم:


1.    تک‌نگاری: نگاهی به زندگی و آثار «هوشنگ مرادی کرمانی»

2.    نقد و بررسی سریال «قصه‌های مجید»، ساخته «کیومرث پوراحمد»

3.    معلم‌های به‌یادماندنی سینمای ایران: آقا معلم در «خمره» ساخته ابراهیم فروزش

4.    یک صفحه داستان: از ادبیات کارگری ایران: «بچه‌های قالی‌باف‌خانه»

5.    بیست کتاب پیشنهادی ادبیات کودک و نوجوان برای خرید از نمایشگاه کتاب

6.    ده کتاب پیشنهادی برای نوروز از ادبیات ایران و جهان

 




  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط «میدان آزادی» منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد!

نکته دان
مرادی کرمانی اولین جایزه‌ی نویسندگی‌اش را برای «بچه‌های قالی‌باف خانه» در سال ۱۳۵۹ از طرف شورای کتاب کودک دریافت کرد؛ کتابی که برای او جایزه‌ی جهانی هانس کریستین اندرسن را در سال ۱۹۸۶ به ارمغان آورد و نام او را در قد و قامت یک نویسنده‌ی جهانی ثبت کرد.


مطالب مرتبط